Logo udruženja Moj krug

Foto: Red Info Portal

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA UDRUŽENJA „MOJ KRUG”

Red Info Portal vas sa zadovoljstvom obaveštava o postojanju jednog mladog, humanog i neophodnog udruženja. U nastavku teksta saznajte o čemu je reč.

 „Moj krug” je prvo i jedino udruženje mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja u Srbiji. Ovo udruženje je održalo svoju osnivačku skupštinu 26. aprila u Domu omladine Beograd.

Osnivači ovog jedinstvenog udruženja su mladi koji koriste usluge karijernog centra „Jaki mladi” i njihovi prijatelji. Ovaj karijerni centar pružio je pomoć osnivanju udruženja i nastaviće da podržava njegov rad kroz mentorsku podršku, ustupanje prostora i podršku idejama, aktivnostima i akcijama koje će „Moj krug” sprovoditi.

Na osnivačkoj skupštini bilo je reči o ciljevima i akcijama čije je izvođenje planirano u narednom periodu, sa ciljem da se poboljša položaj mladih koji su odrasli bez roditeljskog staranja.

Podršku mladima, u partnerstvu sa fondacijom SOS Dečija sela Srbija, pruža i FICE Srbija, udruženje stručnjaka za podršku deci i porodici, koje već 15 godina radi na unapređenju kvaliteta života i dobrobiti dece i mladih u Srbiji. Članice FICE Srbije su domovi za decu bez roditeljskog staranja, centri za porodični smeštaj, zavodi za omladinu, SOS Dečija sela Srbija i neki od centara za socijalni rad u Srbiji.

Karijerni centar „Jaki mladi” otvoren je u okviru projekta „Jaki mladi – održiva socijalna inkluzija i ekonomska podrška mladima u riziku”, koji SOS Dečija sela Srbija sprovode u partnerstvu sa nemačkom fondacijom „Herman Gmajner” (nem. Hermann Gmeiner) i lokalnim partnerima, uz sufinansiranje nemačkog saveznog ministarstva za privrednu saradnju i razvoj (BMZ). Osnovna uloga centra „Jaki mladi” je podrška u povećanju zapošljavanja mladih iz ugroženih grupa sa teritorije grada Beograda.

Znamo da nam nečija podrška u životu mnogo znači, naročito kada treba doneti važnu životnu odluku, kada se nalazimo na prekretnici, kada  nam je potrebna nečija pomoć. Takođe smo svesni ili znamo da nije nimalo lako koračati kroz život kada takve podrške nema. Zato želimo udruženju „Moj krug” i onima koji ga podržavaju da zaokruže sve svoje planove.

Prijatelj portala