CRVENI KRST SRBIJE DOPREMA DODATNU POMOĆ ZA UGROŽENE PORODICE POGOĐENE HLADNIM TALASOM

Foto: PRESS CRVENI KRST SRBIJE

CRVENI KRST SRBIJE DOPREMA DODATNU POMOĆ ZA UGROŽENE PORODICE POGOĐENE HLADNIM TALASOM

Služba za informisanje Crvenog krsta Srbije dala je saopštenje za medije da je i danas 12. januara 2017. godine upućena pomoć koja će biti dostavljena  Crvenom krstu Vranja, Vladičinog Hana, Crne Trave i Aleksinca. 

Pomoć u hrani i sredstvima za ličnu higijenu težine 6.500 kilograma namenjena je porodicama  pogođenim  zimskim nepogodama, a Red Info Portal dobio je informaciju da su u distirbuciju krenuli “Porodični paket” koji su predviđeni  za zadovoljavanje osnovnih  poteba za hranom i higijenom  četvoročlane  porodice.

Lokalna mreža organizacija Crvenog krsta će u saradnji sa opštinskim štabovima za vanredne situacije realizovati distribuciju humanitarne pomoći do krajnjih korisnika u skladu sa jasno utvrđenim kriterijumima.  

Pomoć koja se otprema ka lokalnim organizacijama Crvenog krsta sastoji se od:

- 210 porodičnih paketa hrane predviđenih za nedeljne potrebe porodice (konzervirana hrana, čaj, supe, gotova jela i brašno) ukupne težine od 25 kilograma,

- 210 porodičnih higijenskih paketa koji sadrže sredstva za  održavanje lične higijene članova porodice za mesec dana.

- 40 pari čizama sa uloškom

- 144 komada ćebadi,

- 20 kreveta sa dušekom,

- 2.000 komada sveća,

Red Info Portal saznaje da će Crveni krst Srbije nastaviti da, u skladu sa iskazanim potrebama organizacija Crvenog krsta na zavejanim područjima i svojim mogućnostima, dostavlja humanitarnu pomoć najugroženijima. 

#ljudski

Prijatelj portala