NATASA I UNA PLAY RADIO NA AKCIJI DDK

Foto: CRVENI KRST BEOGRAD

„Ništa bez žena” – osmomartovska akcija davanja krvi u Institutu za transfuziju krvi Srbije

U dobrovoljnom davalaštvu krvi devojke i žene volonteri Crvenog krsta čine 55% svih volontera u ovoj oblasti . Samo u 2018. godini u promociji davalaštva aktivno je bilo 1.780 volonterki Crvenog krsta. Edukovane mlade volonterke Crvenog krsta ulažu svoje vreme i znanje u promociju, regrutovanje i zadržavanje davalaca krvi, ali i same redovno daju krv.

 

Iz ovog razloga, ali i zbog njihove nesebičnosti sa kojom svakodnevno potpuno ravnopravno učestvuju u izgradnji jednog boljeg i lepšeg sveta, Crveni krst Beograda zajedno sa Institutom za transfuziju krvi Srbije na Međunarodni dan žena organizovao je celodnevnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom „Ništa bez žena”.

 

NATASA I UNA PLAY RADIO NA AKCIJI DDK

Foto: CRVENI KRST BEOGRAD

 

 

Ova akcija, u prostorijama Instituta, u potpunosti je posvećena damama, pa je za ovaj povod upriličena vrlo interesantna atmosfera. Dame koje redovno daju krv pomalo su možda bile i iznenađene atmosferom koja ih je ovog jutra zatekla u prostorijama Instituta za transfuziju krvi.

 

INSTITUT ZA TRANSFUZIJU KRVI

Foto: CRVENI KRST BEOGRAD

 

 

Uz prirustvo mladih i nasmejanih volonterki Crvenog krsta Beograda dame koje su na današnji dan došle da dobrovoljno daju krv, sačekalo je cveće, baloni, veoma prijatna i razdragana atmosfera, ali i fotografisanje sa za ovu priliku specijalno napravljenim ramom Crvenog krsta, kao i prigodni pokloni. Sve pripadnice lepšeg pola posebno je oduševilo pojavljivanje gitariste koji ih je zabavljao dobro poznatim i njima omiljenim numerama.

 

INSTITUT ZA TRANSFUZIJU KRVI

Foto: CRVENI KRST BEOGRAD

 

 

Crveni krst i Institut za transfuziju krvi naročito su se potrudili da se na ovaj dan žene koje redovno daju krv osećaju što bolje i prijatnije, a sam naziv akcije ističe i poruku koji smo ovom prilikom želeli da pošaljemo: Ništa bez žena, jer je zaista tako.

 

Ostanite, lepe, zdrave, nasmejane i humane - jer ništa bez ŽENA!

 

 

Prijatelj portala