PAS I LAPTOP

Foto: PIXABAY

ONO ŠTO JE AIRBNB ZA NAS, TO JE PAWSHAKE ZA NAŠE LJUBIMCE

Mnogi planiraju da odu na zasluženi odmor tokom leta, a vlasnici pasa i mačaka imaju i jednu brigu više - da nađu odgovarajuću osobu kojoj mogu poveriti na čuvanje svoje četvoronožne prijatelje tokom odlaska van grada.

 

Ljudi imaju mogućnost da koriste portale kao što su „Airbnbˮ ili „Hundredroomsˮ za pronalaženje najboljeg smeštaja tokom odmora. Da li postoji slična usluga i za naše ljubimce? Da, postoji, i zove se „Pawshakeˮ.

 

Ideju za kreiranje Pawshake-a dobio je jedan od osnivača ovog portala Belgijanac Dries Coucke. Godine 2009. on je morao da pronađe osobu od poverenja koja bi se brinula o psu njegovih roditelja dok su se oni nalazili van grada zbog bolničkog zbrinjavanja njegovog oca. Dries je jedva našao odgovarajuću osobu, i to tek nakon dužeg vremena od postavljanja oglasa na društvene mreže. Ali tada mu je sinula ideja, te je 2013. godine Dries izbacio prvu verziju portala „Pawshakeˮ zajedno sa poslovnim partnerom Tanguy Peers-om, bivšim direktor eBay-a.

 

Po modelu poslovanja „Airbnb-aˮ i „Pawshakeˮ povezuje ponudu i potražnju. S jedne strane su tzv. „dog sitter-i" a sa druge vlasnici kućnih ljubimaca u potrazi za privremenim smeštajem njihovih vernih prijatelja. Prijavljeni korisnici koji nude svoje usluge mogu da stave na raspolaganje sopstveno vreme, a i prostor za one koji ne mogu da ostave životinju u vlastitoj kući, naravno,uz dogovorenu novčanu nadoknadu.

 

„Na portalu Pawshake gradi se poverenjeˮ, priča jedan od koosnivača Tunguy, „korisnici mogu podneti žalbe na „dog sitter-eˮ, kao i na smeštaj svojih životinja. Vlasnici pasa i mačaka mogu biti sigurni da ostavljaju svoje ljubimce u ruke odgoornih i stručnih osobaˮ.

 

Platforma „Pawshakeˮ je trenutno aktivna u 19 zemalja. Potencijalno tržište je veoma veliko, dovoljno je samo pomisliti na činjenicu da Britanci troše preko 7 milijardi funti godišnje za svoje kućne ljubimce.

 

Predviđa se otvaranje portala „Pawshakeˮ i u SAD, kao i nova partnerstva sa velikim turističkim organizacijama i većim aviokompanijama.

Prijatelj portala