BOA BISTRE KAFE

Foto: YOUTUBE PRINTSCREEN

PROVIDNA KAFA KONAČNO NA TRŽIŠTU

Kafa je, od svih pića koja postoje, definitivno ono koje najčešće konzumiramo. Služi se vruća ili hladna, sa varirajućim nivoima kofeina, pomešana sa naizgled beskrajnom raznolikošću sirupa, zaslađivača, pa čak i preliva, a čini se da svako ima svoju omiljenu kafu.

Ipak, znamo da od kafe mogu požuteti zubi. Sada dva brata iz Slovačke pokušavaju da prevaziđu ovaj problem, stvarajući nešto što niko ranije nije video – providnu kafu.

Ova kafa, patentirana pod malo zbunjujućim nazivom „CLR CFF”, potpuno je bezbojna tečnost koja se prodaje u providnoj boci. Reč je o piću koje izgleda kao voda, ali je zapravo kofeinsko piće koje se pravi od zrna kafe. Kako kompanija opisuje, nema konzervanasa, stabilizatora, šećera ni zaslađivača, a sadrži samo nekoliko kalorija po porciji, baš kao obična kafa,. Međutim, pošto je providna, neće ostaviti tragove na vašim zubima.


Njeni tvorci i dalje izričito ćute o tome kako su tačno uspeli da dostignu potpuno providnu kafu, ali su opisali način proizvodnje kao „metode koje se nikada do sada nisu koristile”. Dodaju da je zbog ove kombinacije tehnologije i visoko kvalitetnih sastojaka nastalo piće koje ima jedinstven miris i ukus.

Ovo piće se polako pojavljuje širom Evrope, u odabranom broju radnji, uključujući neke lokacije lanca marketa Whole Foods, ali čini se da su komentari prilično pomešani. Neki insistiraju na tome da ima ukus poput obične hladne kafe ili ledeno hladnog variva, dok su ostali daleko ljubazniji kada su u pitanju komentari. Svako ko ima dovoljno godina da se seti ukusa Kristal Pepsija kada ga je probao prvi put verovatno može predvideti kako će se ova saga završiti.
 

Prijatelj portala