MAČKA

Foto: PIXABAY

MAČKA SPASILA SVOJE GAZDE OD TROVANJA

Jedna sirijska mačka stekla je titulu heroja zato što je svoju porodicu spasila od trovanja ugljen-monoksidom. Ovo se zbilo u Viskonsonu, gde Anet Šanahan živi da svojim mužem. Ženi jedne noći nije bilo dobro, te je odlučila da ustane iz kreveta, ali ubrzo se srušila bez svesti na stolicu na rubu kreveta.

Muž Kevin nikada ne bi shvatio šta se dešava da ga mačka Gracija nije upozorila: „Gracija je iznenada i snažno počela da udara u vrata. Udarala je, udarala i udarala” izjavio je čovek za lokalnu televiziju. „Ustao sam kako bih je smirio i čim sam pogledao na levo, shvatio sam da je Anet onesvešćena kraj kreveta”.

Čovek je našao vremena da pozove hitnu pomoć i da ih obavesti da počinje da oseća poteškoće sa disanjem. Kada su vatrogasci stigli na lice mesta, otkrili su smrtonosnu količinu ugljen-monoksida. Uzrok je bio kvar u sistemu za zagrevanje vode. „Da nije bilo male Gracije, ne bismo više bili ovde” rekla je Anet. Veterinar koji je bio zainteresovan za incident, objasnio je da mačke brže osete efekat ugljen-monoksida nego ljudi. To znači da je Gracja verovatno bila na mestu u kući na kojem je kvalitet vazduha bio bolji, pa je tako i uspela da oseti otrovni gas.

SIVA MAČKA

Foto: PIXABA

 

Da li vam je ova priča možda pomalo čudna? I ako jeste, nikako ne bi trebalo da bude tako. Mačka je osetila opasnost u kojoj su se našli njeni priljatelji, i odlučila da učini nešto i spase ih. Nemojte se smejati, i vi biste uradili isto, zar ne? Zašto onda sumnjate u svoje male krznene prijatelje? Ako vi na svoju mački gledate kao na prijatelja, zašto mislite da je sa suprotne strane utisak drugačiji? Dakle, vaša mačka nije samo mala krznena ingračkica koju hranite i sa kojom se igrate; mačka nije samo večito pospani i lenjavi mišolovac, niti samo mašinica za predenje i umiljavanje. Vaša mačka je vaš prijatelj, i razume i oseća sve ono što osećate vi, samo na neki svoj, jedinstven način. Dakle, mačka je dobar prijatelj. Uostalom, sledeći put kada vam padne na pamet da mačke potcenite u bilo kom smislu, samo im pažljivo pogledajte u oči. Sve će vam odmah biti jasno.

Prijatelj portala