LJUBAVNI PAR

Foto: PIXABAY

KAKO PREPOZNATI SRODNU DUŠU?

Koliko smo samo puta pomislili da je osoba uz nas ona prava.

Kada uspemo da pronađemo našu drugu polovinu, zadovoljstvo koje osećamo kada smo s njom nije zavisnost, već podsticaj na slobodu i razvitak veze. Pronalaženje srodne duše ne znači biti sa nekom osobom koja ima ista interesovanja ili mišljenja (čak su često suprotstavljena) i ne mora nužno ispuniti naša očekivanja – trebalo bi da nas iznenadi. Susret sa njom bi trebalo da izmeni naš život bez problema.

Ne morate krenuti u potragu za osobom iz snova, već za osobom sa kojom ćete prolaziti kroz dobro i zlo i, na kraju, ostariti. Ali kako prepoznati srodnu dušu ako nas ljubav pogađa kao grom iz vedra neba? Ako već od prvog sastanka osetite da su čovek ili žena koji sede ispred vas sve vreme bili deo vašeg života iako ga/je pre pet minuta niste poznavali i ako se nakon tri dana samo pogledom međusobno razumete, verujte svojoj intuiciji, jer vas sigurno ne vara. Prava ljubav ne treba da bude samo strast i sukob, štaviše, nema ničeg lepšeg (i dugotrajnijeg) od mirne ljubavi koja vas ispunjava.

SRODNE DUŠE

Foto: PIXABAY

 

Način života, obrazovanje i društveni kontekst su samo detalji koji ne bi trebalo da predstavljaju problem u potrazi za srodnom dušom, ali je važno da delite mišljenje o nekim osnovnim vrednostima poput porodice, pravde ili vernosti. Osoba koja ne deli sa vama iste želje i životne ciljeve, nije vaša savršena polovina – ako, na primer, želite veliku porodicu, a vaš partner ne želi decu, volite da putujete, a on ne voli avione, volite da provodite večeri kod kuće gledajući televiziju, a on više voli da odlazi u noćni provod sa prijateljima, onda se morate zapitati da li je to prava osoba za vas. Istina je da život čine kompromisi, ali je takođe istina da se niko u suštini ne menja.

Ako vas zabavlja njegova razbacana prljava odeća po kući; ako menja kanale tokom vašeg omiljenog filma, a vi to ni ne primetite, i ako volite da ga čujete kako hrče i ispušta čudne zvukove, onda se zaista radi o pravoj ljubavi, jer srodna duša čini da vi prihvatate stvari koje nikada ranije niste podnosili. Zapamtite da srodna duša nije osoba sa kojom bi trebalo da se zatvorite u sobu i ogradite od ostatka sveta – tek nakon što se u potpunosti ostvarite kao ličnost moći ćete u miru da izgradite vašu vezu.

Osvrnite se... vaša srodna duša je tu negde i čeka vas!

 

Prijatelj portala