Foto: Pixabay

18 KRITERIJUMA ŽENSKE LEPOTE ŠIROM SVETA

Jedan mudar čovek davno je rekao da je lepota u očima posmatrača i, bez sumnje, sve devojke na ovom svetu su lepotice. Međutim, doživljaj lepote se razlikuje od kulture do kulture, pa tako u svakoj zemlji postoje zasebni standardi za merenje ženske lepote.

1) Francuska – prirodni izgled
U Francuskoj najviše cene prirodnu lepotu. Francuzi vole da kod devojke vide što manje šminke, nemarno vezanu kosu, besprekoran stil i prirodnu eleganciju.

2) Australija – atletska građa
U Australiji vlada opšti standard da devojka mora da ima atletsku građu da bi lepo izgledala u bikiniju. Za razliku od azijskih kriterijuma, devojka treba da bude preplanula. To je posledica mnogobrojnih plaža i ostrva u zemlji. Sem toga, ceni se svež izgled, rumeni obrazi i crvene usne.

3) Poljska – skladnost i prijatno lice
U Poljskoj nije obavezno da devojka bude visoka, već da ima skladne proporcije tela, odnosno, mala bedra i grudi, a takođe simetrične crte lica i dugu kosu (svejedno je da li je prava ili talastasta).

4) Švedska – slika i prilika Severa
Švedska je poznata po devojkama sa platinastom bojom kose, plavim očima i izraženim slepoočnicama. To su glavna merila lepote na Severu. Međutim, pored toga, bitan je stil oblačenja koji podrazumeva harmoničnu kombinaciju skupe odeće neupadljivih boja i isto takva šminka. Prefinjenost i jednostavnost su glavni postulati u Švedskoj.

5) Južna Koreja – krupne oči i svetao ten
Krupne, izražajne oči i bleda koža su glavna merila lepote u Južnoj Koreji zbog kojih se mnoge žene podvrgavaju operacijama čak i u mlađim godinama. Osim toga, na azijskom tržištu postoji mnogo preparata koji mogu vizuelno da izmene oval lica, punoću usana i oblik očiju.

6) Iran – pravilan nos
Bez obzira na stroga pravila u oblačenju, za žene u Iranu takođe postoje određena merila lepote. Za njih su od ogromnog značaja lepe crte lica. Zato one posebno obraćaju pažnju na liniju obrva i lepotu očiju. Pravilan nos se smatra jednim od statusa bogatstva u Iranu.

7) Amerika – sve mora da bude tip-top
Nije nimalo lako izabrati ženu koja bi odgovarala ukusu svih muškaraca koji tamo žive zbog postojanja mnogobrojnih kultura. Zbog toga, žena može da bude i mršava i punačka, sa malim ili velikim grudima, sa dugom ili kratkom kosom, sa svetlijom ili tamnijom kožom. Podržavaju jaku šminku ako je stavljena kako valja.

8) Brazil – izgled foto modela
Glavni ideal lepote u Brazilu su preplanule devojke prelepe atletske građe, svetle kose i lepih očiju. Da bi zadržale dobar izgled, devojke skoro svaki dan rade manikir, masažu i epilaciju. Većina devojaka iz Brazila izgleda kao da se slika za časopise.

9) Pakistan – slika i prilika Snežane
U Pakistanu se može sresti mnogo lepih žena. Njihovi standardi su svetao ten, duga crna kosa i svetle oči.

10) Tajland – minijaturne devojke
Na Tajlandu je takođe u modi svetao ten. Ova karakteristika na tim prostorima govori o visokom statusu u društvu. Zato mnoge devojke nabavljaju posebne kreme za izbeljivanje kože i koriste mogućnosti plastične hirurgije. Uz to, idealna devojka sa Tajlanda treba da bude minijaturna i to se ne tiče samo struka, već i veličine grudi.

11) Danska – Barbika
Kao u Švedskoj, i u Danskoj se idealom lepote smatra svetla kosa. Vole takođe i „zadimljeni pogled” (smokey eyes) kao stil šminkanja, mada se, u suštini, prednost daje jednostavnosti.

12) Malezija – odsjaj kože
U Maleziji se posebno ceni presijavanje kože i prema tome: što svetlije, to bolje. Ukoliko ima odsjaj, tim bolje. Pored toga, devojka treba da ima stas, da bude mršava i sa malim grudima.

13) Srbija – sve sami strogi standardi
U Srbiji postoje vrlo jasni standardi za atraktivne devojke, a to su maslinasta put, pune usne, mali, lepo oblikovan nos, krupne svetle oči, veoma izražene konture lica. O da! Srbi stvarno znaju šta hoće.

14) Rusija – bled ten, crne obrve
Ono što najviše razlikuje Ruskinje od ne manje privlačnih lepotica iz drugih zemalja i njihovog shvatanja idealnog, jesu duševnost i iskrenost. Što se tiče spoljašnje lepote, kriterijumi su svetle, svetlosmeđa ili kestenjasta kosa, svetle oči (sive, svetlozelene, plave), svetla koža, skoro ili potpuno pravilne crte lica, oblik lica može da bude ili ovalan ili umereno okrugao.

15) Španija – osećajnost
Španska lepota ispoljava se uvek i svuda u otvorenosti i osećajnosti, kako preko odeće, tako i u izražavanju osećanja. Bujnost u svemu, crna kosa, tamne oči, garavo lice pravi su atributi privlačne devojke u Španiji. I naravno, ples! Ovde i devojke sa najbujnijom građom mogu da se graciozno kreću i igraju.

16) Velika Britanija – uzdržanost
Lepota se u Engleskoj ogleda u uzdržanosti i aristokratskom tonu. Kriterijumi su što manje šminke, udobna odeća, ravna obuća, mršavost, bledo lice sa pegicama. Britanke se ne boje starenja, borice oko očiju smatraju se znakom lepote i mudrosti.

17) Nemačka – konzervativni ideali
Žene Nemačke pripadaju sportskom tipu i vredne su u svakom smislu te reči. Njihovi ideali su jednostavni: plave oči, svetla kosa, istančano lice, mršava i sređena figura tela. Njihova fenomanalna disciplinovanost im pomaže da dostignu bilo koji standard lepote. Jaka šminka nije mnogo popularna.

18) Indija – harmonija duše i tela
U Indiji se izuzetno ceni dostignuti sklad između duše i tela, što se, pre svega, postiže uz pomoć joge, prirodne kozmetike i pravilne ishrane. Ovde je prioritet zdrav izgled, zaobljena figura i krupne grudi. To je garancija da će žena u budućnosti moći da rađa decu. Vitkost i gipki hod daju lepotici ocenu više.

Prijatelj portala