NAJLEPŠE ŠTENE U SRBIJI BIŠONA

Foto: ALFRED PRIVATNA ARHIVA

PRIUŠTITE SVOM KUĆNOM LJUBIMCU BESPREKORNU NEGU

Svaki vlasnik psa ili mačke zna kakvu obavezu predstavlja njihovo negovanje. Poslednjih godina na tržištu se nudi širok asortiman proizvoda za negu kućnih ljubimaca. Ti proizvodi su na žalost puni štetnih hemikalija, koje više štete nego što koriste zdravlju vašeg ljubimca. Slovaci Martin Teren i njegov otac su ponudili rešenje – stvorili su proizvode „Petbelle”, koji su prihvatljivi za pse i koriste zdravlju.
Danas se preferira i prednost daje biokozmetici, odnosno kozmetici koja je napravljena na biljnoj bazi u odnosu na hemikalije. Zašto bi to bilo drugačije u slučaju naših ljubimaca? Njihov organizam je osetljiviji na agresivne hemijske materije od našeg, i zbog toga bi nega kućnih ljubimaca trebalo da se svede na blage i prirodne materijale. Trebalo bi da postoji svest među vlasnicima kućnih ljubimaca o nezi, kao što postoje, na primer, određena pravila u slučaju hranjenja pasa određenom hranom.

Za nastanak unikatne prirodne kozmetike za kućne ljubimce „Petbelle”, zaslužan je Martin Teren i njegov otac. Martin je vlasnik dvogodišnjeg psa. Osim ljubavi prema psima, u upuštanje u rad na projektu ga je navela i želja da donese inovativno rešenje u vezi s negom pasa. Naći kvalitetne proizvode bez hemija na tržištu za pristupačnu cenu je, naime, bio problem. Tvorac nove kozmetike se bavio hemijskim istraživanjima više od 40 godina, da bi se u poslednjoj deceniji bazirao na istraživanju o pozitivnim uticajima biljaka. Martin je uz pomoć oca tako došao na ideju da smisli učinkovitu recepturu za proizvode namenjene psima.

Pola godine nakon pokretanja marke „Petbelle” na tržištu se mogu naći dva originalna proizvoda, koja se izrađuju i pakuju u Slovačkoj, a prihvaćeni su Ustavom državne kontrole biopreparata i medikamenata SR. Uprkos tome što su namenjene primarno samo psima, korisne su i mačkama i domaćim životinjama. Prirodni antiparazitski sapun „Pet Sapo” koristi se protiv parazita, a regenerator „Pet Balsam” koristi se za negu osetljivih šapa vašeg ljubimca. Uskoro će se na tržištu naći i „Pet Repellent”, prirodan repelentni sprej za pse.


Glavna filozofija „Petbell-a” je da ponudi jedinstvene proizvode izrađene ručno, na čistoj prirodnoj bazi, po originalnoj recepturi, koji ne sadrže nijednu sintetičku primesu. Sastavljeni su od prvorazrednih sirovina, čija je učinkovitost poznata vekovima unazad. Recepture su, naravno, tajne, ali Martin je odao da se neke učinkovite materije za izradu antiparazitnog sapuna uvoze čak iz daleke Indije.

Tvorci ovih preparata takođe smatraju da nije ispravno da se kozmetika namenjena ljudima koristi u nezi pasa, uprkos tome što je takva kozmetika pravljena bez štetnih materija. Fiziološka pH kože kod pasa je, naime, drugačija nego kod ljudi, i ako se ova razlika ne poštuje, može dovesti do suve dlake, trenja, opadanja dlake, čak i zapaljenja. Takođe, kozmetika namenjena ljudima ne sadrži odbrambena sredstva od parazita.

Vizija tima „Petbelle” će u budućnosti doneti, osim prirodnih proizvoda namenjenih psima, takođe i proizvode nemenjene nezi konja. Cilj proizvođača je da kupcima ponudi proizvode na biljnoj bazi i da uputi vlasnike u moć prirode koja je usko povezana sa zdravljem i nas samih i naših ljubimaca.
Proizvodi se već pripremaju za odobrenje na češkom tržištu, a njihova ambicija je da se prošire i prema austrijskom, nemačkom i švajcarskom tržištu. Držimo im palčeve i želimo najbolju negu za naše četvoronožne ljubimce.

Prijatelj portala